В Україні дозволили будувати ліфти до підземних паркінгів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні дозволили будувати ліфти до підземних паркінгів

Казна та Політика
381
Зміни до державних будівельних норм (ДБН) щодо проектування автостоянок і гаражів, які набирають чинності з 1 липня, дозволяють проектувати ліфти з громадських будинків до підземних паркінгів під ними.
Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.
«Раніше, згідно з нормами, в громадських закладах до підземного паркінгу можна було проектувати лише сходи. А щоб збудувати ліфт в підземний паркінг, потрібно обов’язково отримувати відхилення від державних будівельних норм. Тому ми переглянули вимоги ДБН та дозволили проектувати ліфти з першого поверху громадських будинків в паркінг, але за обов’язкового дотримання необхідних протипожежних вимог. Норма почне діяти з 1 липня цього року», – сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
За словами Парцхаладзе, такі зміни підвищать комфорт людей у користуванні громадськими закладами з підземними паркінгами.
Згідно зі змінами у ДБН, допускається сполучення ліфтами з першим поверхом громадської будівлі підземного гаража, який розташовано у цокольному або в підвальному чи підземному поверсі.
Обов’язкова умова — влаштування протипожежних тамбур-шлюзів 1-го типу – з підпором повітря у разі пожежі не менше 20 Па. Такі тамбур-шлюзи розміщуються перед шахтами ліфтів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас