Латвія оголосила Естонії акцизну війну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія оголосила Естонії акцизну війну

Світ
958
Уряд Латвії прийняв рішення знизити акцизний збір на алкогольні напої у відповідь на порушення Естонією домовленості між країнами про акцизний податок на алкоголь. Про це заявив прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш, пише Postimees.
Він нагадав, що кілька років тому між країнами було підписано угоду, згідно з якою Латвія буде підвищувати акцизний податок на алкоголь, щоб наблизитися до рівня Естонії і таким чином уникнути зростання обсягів контрабанди.
«На наш подив, уряд і парламент Естонії вирішили порушити цю угоду. Вони раптово планують різко знизити акцизний податок… Я в жодному разі не хочу акцизної війни з Естонією, але, якщо естонці порушують угоду і починають війну проти нас, нам нічого іншого не залишається, як відповісти зниженням акцизу», – сказав Каріньш.
Глава уряду зазначив, що це ставить Латвію в дуже незручну ситуацію, на яку країна змушена відповідати абсолютно проти своєї волі. За його словами, для Латвії такий крок означатиме повернення на рівень минулого року і він сподівається, що влада Естонії буде готова сісти за стіл переговорів і знайти рішення з цього питання.
Нагадаємо, що в березні 2019 року ставки акцизного податку на алкогольні напої в Латвії були підвищені. Тоді наголошувалося, що ставка акцизного податку на міцний алкоголь, яка застосовується в Латвії, буде еквівалентна податковій ставці в Литві, а в порівнянні з Естонією вона буде істотно нижчою.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас