Знову черги: на паспорти та ID-картки виник ажіотаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знову черги: на паспорти та ID-картки виник ажіотаж

Казна та Політика
5199
У київських Центрах надання адміністративних послуг спостерігається ажіотаж на виготовлення біометричних закордонних паспортів та паспортів громадянина України у вигляді ID-карти. У червні кількість тих, хто бажає замовити документи зросла на 23%. Відвідувачів так багато, що у ЦНАПах знову виникли черги. Чиновники пов’язують підвищення попиту з очікуваним у липні подорожчанням оформлення документів.
Про це під час розширеного засідання Колегії КМДА повідомила директор Департаменту (Центру) надання адміністративних послуг Наталія Шамрай.
“Здорожчання вартості ID-картки спричинило зростання кількості звернень до ЦНАПів у червні на 23%”, – розповіла вона.
За словами директора Департаменту, збільшення кількості відвідувачів спровокувало також сезонне зростання попиту на закордонні паспорти.
“Маємо сезонне збільшення попиту на оформлення закордонних паспортів, у зв’язку з чим є тенденція до утворення черг”, – зазначила Наталія Шамрай.
Загалом з початку дії безвізового режиму з ЄС, починаючи з червня 2017-го року, Центрами надання адміністративних послуг у Києві було видано 300 тисяч закордонних біометричних паспортів.
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас