Високі тарифи роблять транзит через Україну нецікавим - Кава — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Високі тарифи роблять транзит через Україну нецікавим - Кава

Фондовий ринок
1567
Високі тарифи для міжнародного транзиту роблять транспортування вантажів через Україну не привабливим для зарубіжних партнерів.
Таку точку зору висловив експерт з питань транспорту і логістики Олександр Кава.
“В Україні міжнародні тарифи встановлені на дуже високому рівні, що робить транзит через Україну не завжди цікавим”, – зазначив експерт.
Кілька років тому УЗ прийняла рішення підвищити прибутковість за рахунок збільшення розцінок на транзитні перевезення. Цей крок прогнозовано призвів до зниження вантажопотоку. Зарубіжні транзитери переорієнтували транзитні маршрути на порти Балтики через Білорусь. У свою чергу Росія почала активне будівництво нових терміналів для цих вантажів у портах Чорного і Балтійського морів.
Експерт додав, що сьогодні Україні буде нелегко вклинитися в транзитні напрямки “Шовкового шляху”, що активно розвиваються.
“Що стосується “Шовкового шляху”, це близько 20 різних маршрутів. І дійсно, найбільш затребуваний сьогодні маршрут – через Казахстан у Росію, Білорусь, Польщу та далі на Німеччину та інші країни Західної Європи. Україна вклинитися в ці перевезення зараз буде непросто” , – вважає Кава.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас