Юрист розповів, чим загрожує водієві відсутність аптечки в авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Юрист розповів, чим загрожує водієві відсутність аптечки в авто

Особисті фінанси
22735
В Україні їздити на автівці без аптечки заборонено, але штраф за це незаконний.
Про це повідомляє “Дорожній Адвокат” на сторінці у Facebook.
Поїздку без аптечки на легковому авто варто кваліфікувати за ст. 125 КУпАП, яка тягне за собою лише попередження. Проте, за відсутності аптечки поліцейські звинувачують водія в порушенні вимог п. 31.4.7 “є” ПДР. Вони керуються ч. 1 ст. 121 КУпАП , яка встановлює відповідальність за керування авто з технічними неполадками, експлуатація з якими забороняється, і тягне штраф у 340 грн.
Цей же пункт ПДР забороняє їздити на авто без аптечки з нанесеними на неї відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена.
Однак, відсутність в легковикові аптечки не свідчить про технічні несправності, з якими забороняється його експлуатація, а тому порушення вимог п. 31.4.7 “є” ПДР щодо відсутності аптечки не підпадає під ознаки адміністративного правопорушення за ч.1 ст.121 КУпАП.
Для перевізників пасажирів діють дещо інші норми:
Так, для них передбачено штраф на підставі ч.2 ст. 121 КУпАП у розмірі 680 грн. Якщо пасажироперевізник протягом року скоїть будь-яке інше порушення за ч.1-3 ст. 121 КУпАП (різні несправності автомобіля, переобладнання з порушенням, відсутність техогляду тощо), то йому загрожує позбавлення права керування на 3-6 місяців.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас