В Україні можуть закритися близько 80% хостелів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні можуть закритися близько 80% хостелів

Казна та Політика
2417
В Україні поки не змогли законодавчо заборонити хостели в багатоповерхівках, але держава все ж планує взяти бюджетні “готелі” під контроль. Так, у Верховній Раді зареєстровано два законопроекти щодо врегулювання роботи хостелів.
Якщо депутати підтримають один із законопроектів, закриється близько 80% хостелів, оскільки вимоги неможливо виконати, вважає Олена Моцна, голова Асоціації хостелів Києва.
Йдеться про законопроект № 10237-1. Він передбачає, що хостел повинен мати окремий вхід і евакуаційний вихід. А розміщення хостелу в багатоквартирному будинку, згідно з документом, допускається за рішенням мешканців будинку – мінімум 70% підписів.
Альтернативний законопроект № 10237 визначає норми розміщення на людину – не менше 8 м2, дозволяє хостели тільки на перших поверхах і не вимагає згоди 70% мешканців будинку на появу хостелу.
Втім, як пояснюють експерти, хоч зараз в українському законодавстві нічого і не йдеться про хостели, але йдеться про права мешканців. Тому, спираючись на норми, можна закрити практично будь-який хостел.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас