Міжнародні кейси та новітні технології. Форум з фінансової інклюзії оголосив програму та спікерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Міжнародні кейси та новітні технології. Форум з фінансової інклюзії оголосив програму та спікерів

Фондовий ринок
254
12 червня у Києві пройде другий Форум з фінансової інклюзії, організаторами якого є Національний банк України, проект USAID «Трансформація фінансового сектору», Mastercard і Visa. На Форумі урядовці, представники бізнесу та експерти говоритимуть про доступність фінансових послуг в Україні. Вони обміняються ідеями зі співробітництва держави та бізнесу в залученні українців до фінансової системи. Mastercard другий рік є співорганізатором Форуму: цього року спікери компанії поділяться кейсами з інших країн та обговорять ефективність платіжних інновацій у питанні фінансової включеності.
Міжнародні кейси та новітні технології. Форум з фінансової інклюзії оголосив програму та спікерів
Досвід різних країн показує, що чим активніше населення користується фінансовими послугами, тим вище рівень добробуту громадян і якість їх життя. Підвищення фінансової інклюзії сприяє збільшенню надходження іноземних інвестицій, збільшенню туристичних потоків, забезпечує зростання приватного підприємництва та малого та середнього бізнесу.
Проте понад третина українців не має банківського рахунку. А користування інтернет-банкінгом в Україні є в 7-8 разів меншим, ніж в Польщі чи США. Це свідчить про великий потенціал для підвищення фінансової включеності в Україні. Аби актуалізувати це питання, в Києві вже другий рік поспіль проходить Форум з фінансової інклюзії.
На цьогорічний захід прибуде чимало іноземних спікерів – з Австралії, Великобританії, Індії, Кенії, Малайзії, Норвегії, Польщі, США, Туреччини, Ямайки та інших країн. Компанія Mastercard запросила на Форум представників міжнародних офісів: до Києва завітають віце-президент із глобальних програм Центру інклюзивного зростання Mastercard Пайял Далал та президент Mastercard у Центральній та Східній Європі Павел Ріхлінскі. Також на Форумі виступить генеральний директор Mastercard в Україні та Молдові Інга Андреєва.
Фінансова включеність у світі
Відкриє Форум сесія з обміну досвідом «Фінансова інклюзія: світові тенденції та практики». В ній
виступлять:
  • Грета Булл, директор з питань фінансів, конкуренції та світової інноваційної практики Групи Світового банку;
  • Кеннеді Комба, директор з питань стратегії та політики фінансової інклюзії Альянсу задля фінансової інклюзії (AFI);
  • Мелані Вілльямс, координатор з питань національної фінансової інклюзії технічного секретаріату Національної ради з фінансової інклюзії Ямайки;
  • Пайял Далал, віце-президент із глобальних програм Центру інклюзивного зростання Mastercard.
Спікери говоритимуть про роль фінансових установ та центральних банків у залученні населення у фінансову систему та продемонструють приклади з інших країн. Також експерти обговорять значення нових технологій у руйнуванні бар’єрів між громадянами та фінансовим сектором.
Пайял Далал, віце-президент із глобальних програм Центру інклюзивного зростання Mastercard, в рамках першої сесії розповість про підходи та проекти, які задіяла Mastercard в різних країнах. «Недостатній рівень фінансової включеності та безпеки не лише впливає на громадян та малий бізнес, а й стоїть на заваді економічному розвитку та всесторонньому зростанню країн. Mastercard уже допомогла включити у фінансову систему майже 340 мільйонів людей, які раніше знаходилися поза нею. Наше ціль – до 2020 включити 500 мільйонів людей, у тому числі 40 мільйонів торговців», – коментує Пайял Далал.
Як використати інновації у співпраці держави та фінансової галузі
Також в програмі Форуму – панельна дискусія на тему: «Бізнес та інновації: тандем уряду та галузі». Під час неї учасники обговорять ефективність цифрових технологій та їх вплив на доступність фінансових послуг.
У дискусії візьмуть участь:
  • Валерій Сіроштан, директор з розвитку бізнесу РЕНОМЕ-СМАРТ;
  • Інга Андреєва, генеральний директор Mastercard в Україні та Молдові;
  • Маліт Гунаекара, консультант Deloitte, Індія;
  • Гьокхан Озалан, менеджер з комерційного розвитку, Turkcell Payment & E-Money services inc., Turkcell, Туреччина;
  • Архіт Рао, керівник відділу розвитку бізнесу, Express Automation, Кенія;
  • Рейчел Нгулі, менеджер продуктів та послуг M.PESA, Кенія;
  • Світлана Чирва, регіональний менеджер по Україні, Молдові та Білорусі компанії Visa.
Інга Андреєва, генеральний директор Mastercard в Україні та Молдові, розповість, як змінюється платіжний ринок України та на які глобальні інновації в платежах варто чекати. «Українці охоче користуються інноваціями. Наша країна вже входить у топ-5 світових лідерів за кількістю NFC-платежів з Mastercard, а платіжна інфраструктура стабільно розвивається. Однак є сфери, де сьогодні панує готівка – зокрема, у малому та середньому бізнесі. Щоб збільшити рівень фінансової включеності в Україні, потрібні консолідовані зусилля всіх гравців ринку та стейкхолдерів, щоб продемонструвати переваги життя та ведення бізнесу без готівки», – підкреслює Інга Андреєва.
Другий Форум з фінансової інклюзії відбудеться 12 червня 2019 року в інноваційному парку UNIT.City (Київ, вул. Дорогожицька, 3). З детальною програмою та інформацією про подію можна ознайомитись на сайті finclusion.bank.gov.ua.
Стежте за оновленням програми та анонсами спікерів на Facebook-сторінках Національного банку України, організаторів та на сторінці події www.facebook.com/events/2288803674718688/, а також за хештегами #ВключайГроші та #FinclusioninUA.
За матеріалами:
MasterCard Europe
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас