Нова модель тарифів УЗ має враховувати інтереси бізнесу, - глава ДРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова модель тарифів УЗ має враховувати інтереси бізнесу, - глава ДРС

Фондовий ринок
198
Новий підхід до формування тарифів на залізничні вантажоперевезення має обговорюватися при максимальному залученні представників всіх галузей, що користуються послугами “Укрзалізниці” (УЗ) для транспортування вантажів.
Про це заявила голова Державної регуляторної служби (ДРС) Ксенія Ляпіна.
Зокрема, вона зазначила, що презентація – це крок до формування Меморандуму про взаєморозуміння між залізничниками та промисловцями.
За словами Ляпіної, пропозиція “Укрзалізниці” полягає в застосуванні формульного підходу до формування основної витратної частини і відповідає на питання, як може формуватися тариф на залізничні вантажоперевезення. При цьому бізнес братиме безпосередню участь у розробці майбутнього тарифного бюлетеня.
“Ми повинні докласти спільних зусиль, щоб врахувати потреби всіх галузей. Оцінити вплив змін. Скласти план переходу від старого тарифу до нового, тому перевезення відбуваються щодня і неможливо поставити їх на паузу до моменту розробки нових тарифів. Тому цей перехід потрібно певним чином запрограмувати. Над цим і будемо працювати разом найближчим часом”, – зазначила Ляпіна.
Як відомо, у Державній регуляторній службі “Укрзалізниця” презентувала ключовим вантажовласникам свої пропозиції щодо зміни підходу до формування тарифів на вантажні перевезення. Це стало одним з кроків до підписання Меморандуму про взаєморозуміння між промисловцями і залізничниками, робота над яким триває.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас