У Швейцарії запустять у виробництво найдорожчі в світі ліки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії запустять у виробництво найдорожчі в світі ліки

Світ
2436
Швейцарський виробник ліків Novartis отримав дозвіл від влади США на генну терапію спінальної м’язової атрофії у дітей до двох років.
Але для такого лікування необхідний одноразовий препарат, який визнано зараз найдорожчим в світі – Zolgensma. Його вартість перевищує $2,12 млн, повідомляє The Guardian. Для порівняння, ціна другого найдорожчого в світі препарату під назвою Luxturna становить наразі $850 тис.
Оскільки Zolgensma коштує справді нечуваних грошей, швейцарська фармакологічна компанія дасть американським страховикам можливість оплачувати його вартість рівними частинами протягом п’яти років.
Виробник також обіцяє частково відшкодувати витрачену на ліки суму в разі, якщо вони виявляться неефективними.
Цікаво, що така велика вартість одноразового прийому препарату в кінцевому рахунку дешевша, ніж тривалі процедури, які коштують сотні тисяч доларів на рік.
«Схвалення (владою США – ред.) Zolgensma є підтвердженням того, наскільки істотно генна терапія може змінити процес лікування небезпечних для життя генетичних захворювань, наприклад, спінальної м’язової атрофії», – сказав глава Novartis Вас Нарасімхан.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас