Україна, Грузія й Азербайджан запустять залізничний маршрут з Китаю до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна, Грузія й Азербайджан запустять залізничний маршрут з Китаю до Європи

Казна та Політика
963
Україна, Грузія і Азербайджан мають намір налагодити залізничний маршрут з Китаю в Європу і запустити його до 2020 року.
Про це заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк повідомив під час Ukrainian Ports Forum 2019.
“Зараз триває співпраця і робота щодо створення кооперації трьох залізниць: Азербайджану, Грузії і України – з вироблення залізничного маршруту з Китаю в Європу через Каспій і Україну. У Каспійському морі Азербайджанська залізниця оперує двома поромами. В “Укрзалізниці” на балансі також два пороми, якими вони планують спільно оперувати. Зараз стоїть завдання виробити єдиний маршрут і єдиний плаваючий тариф, що дозволить збільшити пропускну здатність і направити всі вантажі через Україну”, – зазначив Лавренюк.
За його словами, українська сторона виконала близько 80% своїх зобов’язань щодо зазначеного проекту, і його запуск очікується в кінці 2019 року.
Раніше повідомлялося, що Україна, Білорусь і Литва запустять новий контейнерний поїзд Containerships train. Проект передбачає організацію перевезень контейнерів у складі контейнерного поїзда Containerships train в сполученні Литва – Білорусь – Україна і назад.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас