В «Укравтодорі» розповіли, які дороги відбудують в першу чергу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Укравтодорі» розповіли, які дороги відбудують в першу чергу

Казна та Політика
4055
Через п’ять років в Україні з’явиться справжній автобан, який за своєю якістю не поступиться німецьким трасам. Йдеться про автобан Львів – Краковець.
Про це розповів глава «Укравтодору» Славомір Новак в інтерв’ю виданню «Сегодня».
Поки ще немає інвестора на будівництво першого в Україні автобану, хоча на реалізацію такого проекту виділять дуже серйозні гроші – до 700 млн грн. Однак, Новак сподівається, що вже найближчим часом проведуть конкурс, щоб знайти компанію, яка будуватиме цю дорогу.
Очікується, що перший автобан в Україні з’явиться до 2025 року. І він буде платним. Розрахункові ціни – 3 грн/км з легкового автомобіля і 15 грн/км – з вантажівки.
Також «Укравтодор» хоче будувати й інші автобани. Наприклад, швидкісну 6-8-смугову дорогу Київ – Біла Церква за абсолютно новим маршрутом.
За словами Новака, протягом найближчих п’яти років мають бути відремонтовані всі державні дороги між обласними центрами. У свою чергу, обласна влада повинна сприяти тому, щоб відремонтували всі дороги між містами, які є центрами того чи іншого району.
«До 2022 року всі обласні центри України з’єднають між собою якісні європейські дороги», – сказав Новак.
Цього року «Укравтодор» планує велику увагу приділяти реалізації проекту GO Highway. Це транспортний коридор, який з’єднає порти Балтійського і Північного морів з українськими портами Чорного моря.
Також першочергову увагу приділятимуть ремонту доріг національного та міжнародного значення. У нинішньому році відремонтують ділянки трас Київ – Одеса, Київ – Полтава – Харків, Київ – Чернігів, Київ – Чоп. Не забудуть і про найгірші українські дороги – Миколаїв – Дніпро і Миколаїв – Кропивницький. Їх теж ремонтуватимуть.
А ось широкого будівництва абсолютно нових доріг не планується. Цьогоріч, наприклад, хочуть тільки побудувати Північний об’їзд Рівного.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас