Венесуела не захотіла відмовлятися від Visa і Mastercard — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела не захотіла відмовлятися від Visa і Mastercard

Світ
412
Центральний банк (ЦБ) Венесуели спростував інформацію про намір відмовитися від фінансових операцій за картками платіжних систем Visa і Mastercard на початку 2020 року. Про це йдеться в заяві Центробанку Боліваріанської Республіки.
ЦБ вказує, що влада Венесуели планує “розробити альтернативний механізм здійснення операцій за кредитними і дебетовими картками”, заснований на біометричних даних користувачів банківських послуг. При цьому в ЦБ підкреслили, що це рішення “не має на меті призупинити операції за міжнародними платіжними системами, які діють в країні”.
Як заначили представники Центробанку Венесуели, нововведення будуть реалізовуватися на практиці тільки після того, як розробники нової технологічної платформи переконаються в її безпечному функціонуванні.
Раніше венесуельський портал Banca y Negocios повідомив, що ЦБ Венесуели має намір призупинити операції за картками Visa і Mastercard до кінця січня 2020 року і нібито з цією метою вже приступив до розробки національної платіжної системи. У публікації зазначалося, що цей крок стане відповіддю на санкції США щодо Боліваріанської Республіки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас