Смолій: Курс на подальшу лібералізацію валютного ринку – абсолютно безальтернативний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смолій: Курс на подальшу лібералізацію валютного ринку – абсолютно безальтернативний

Казна та Політика
933
Курс на подальшу лібералізацію валютного ринку – абсолютно безальтернативний. Національний банк продовжуватиме знімати валютні обмеження і інформувати суспільство про стан руху до режиму вільного руху капіталу.
Про це заявив голова Національного банку Яків Смолій.
«Ми знаходимося в процесі поступового зняття валютних обмежень. Тож кінцева мета на цьому шляху незмінна, а саме – вільний рух капіталу без будь-яких валютних обмежень. Це є нашим зобов’язанням у відповідності до Угоди про асоціацію України та ЄС. Крім того, вільний рух капіталу є однією зі стратегічних цілей Національного банку, затверджених нашою Стратегією навесні минулого року. Із цього шляху ми не будемо звертати», – наголосив Яків Смолій.
Він також зазначив, що введення заходів захисту на валютному ринку під час економічної кризи 2014-15 рр. допомогло відновити економічний розвиток держави. Водночас, починаючи з 2016 року, Національний банк виключно пом’якшував чи скасовував обмеження, введені під час економічної кризи. Лише в цьому році було запроваджено близько 30 валютних послаблень.
Ті валютні обмеження, які досі зберігаються, дають змогу підтримувати макроекономічну та фінансову стабільність. Вони сприяють зниженню інфляційних та девальваційних очікувань, а також поступовому підвищенню довіри до гривні. Це закладає фундамент стійких темпів довгострокового зростання економіки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас