Volkswagen планує пустити з молотка кілька дочірніх брендів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen планує пустити з молотка кілька дочірніх брендів

Фондовий ринок
3085
В рамках нової стратегії концерн Volkswagen Group хоче позбутися кількох дочірніх брендів: Bentley, Bugatti, Ducati, Italdesign і Lamborghini.
Продати ці марки можуть у найближчі 11 років, до 2030-го.
За даними видання, Volkswagen готується до найбільшої реструктуризації, яка включає закриття заводів, відмову від низки неприбуткових моделей, а також брендів. Відомо, що долі марок Volkswagen, Audi і Porsche нічого не загрожує.
Разом з тим компанії Skoda і SEAT, які також належать Volkswagen Group, може чекати переформатування.
Більш сумна доля очікує Bentley. У Volkswagen цей бренд вважають старомодним і підшукують йому покупця. За попередніми даними, британську марку можуть продати китайцям.
Так само німецький концерн планує передати під контроль Фердинанда Піха – онука Фердинанда Порше – компанію Bugatti.
Виробника культових гіперкарів Lamborghini так само обіцяють пустити з молотка, щойно бренд стане неприбутковим. Італійського автовиробника планують виставити на продаж “в комплекті” з мотовиробником Ducati.
Одночасно з імовірністю продажу вже існуючих марок в Volkswagen Group розглядають можливість створення нового бренду для повністю електричних транспортних засобів. Поки що ця ідея не знайшла свого бізнес-обгрунтування, але від неї повністю не відмовилися.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас