Смарт чи комфорт: які квартири купують українці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смарт чи комфорт: які квартири купують українці

Нерухомість
3156
Українці відмовляються від смарт-квартир невеликої площі. Активніше купують житло комфорт-класу.
“Продажі великогабаритного житла комфорт-класу зросли на 25-30%. Водночас за останні кілька років ціна квартири на початковій стадії будівництва зросла майже на третину. Це пов’язано з подорожчанням проектування житлових будинків і будматеріалів”, — каже архітектор Дмитро Васильєв.
За його словами, порівняно з 2015 роком проектування подорожчало на понад 30%. Цьогоріч ціна зросте ще на 5-7%. Будівельні матеріали і будівельно-монтажні роботи вже додали 45%.
“Похмурі, однотипні будинки йдуть у минуле. Міста перетворюються, виглядають сучасними і привабливими на рівні європейських столиць. Сучасна архітектура — це вже додаткова вартість, яка побічно впливає на розвиток інвестицій, на потік туристів”, — пояснює керуючий партнер “Українського клубу нерухомості” Ольга Соловей.

Отримати вигідну пропозицію від забудовника 🌃

Забудовники відмовляються від смарт-квартир. Людям пропонують житло від 35-40 кв. м. Середня площа “двокімнаток” зросла з 50-52 до 65-68 кв. м. Метраж 3-кімнатних квартир збільшився з 69 до 85 кв. м.
Покупці шукають квартири зі спальнями не менше 12-14 кв. м. Попит зріс на великі балкони і лоджії площею 5-6 кв. м.
“Спостерігається захоплення ринку комфорт-класом. Деякі забудовники, раніше орієнтовані на будівництво найбільш дешевого сегмента житла, зараз прагнуть підвищити якість своїх проектів”, — додає Дмитро Васильєв.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас