В Україні неефективно використали майже півмільярда гривень на ремонт доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні неефективно використали майже півмільярда гривень на ремонт доріг

Казна та Політика
1159
На ремонт доріг у Дніпропетровській, Хмельницькій і Закарпатській областях протягом двох років неефективно використано 410,3 млн грн.
Про це повідомили в управлінні інформаційної політики Рахункової палати.
Причиною називають несвоєчасне і неповне ухвалення управлінських рішень Укравтодором і службами автомобільних доріг трьох областей. Аудит встановив, що із загального обсягу бюджетних коштів, виділених Дніпропетровській, Хмельницькій та Закарпатській областям, 11,3 млн грн використані з недотриманням вимог законодавства, 399,2 млн грн – непродуктивно та 11,2 млн грн – нерезультативно.
Виконання протягом 2017-2018 років дорожніх робіт у зазначених областях залежало перш за все від розміру фінансування з державного бюджету, роботи проводилися за рахунок коштів митного експерименту, які були додатковим фінансовим ресурсом.
Для окремих ділянок доріг саме кошти митного експерименту були єдиним джерелом фінансування, зокрема, у 2018 році для автодороги Н-09 “Мукачево-Львів”.
Що стало головною причиною неефективного витрачання бюджетних коштів?
Аудитори зазначають, що головна причина неефективного управління та витрачання бюджетних коштів на дорожні роботи – неналежно організована взаємодія між керівниками Укравтодору і служб автомобільних доріг в областях.
Крім того, Укравтодор не здійснював належного внутрішнього контролю і внутрішнього аудиту. Неефективною залишається претензійно-позовна робота в службах автомобільних доріг Дніпропетровської, Хмельницької та Закарпатської областей. Тому з їх рахунків за рішенням суду беззаперечно списано майже 33,6 млн грн бюджетних коштів, тобто державному бюджету завдано збитків.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас