S&P підтвердило рейтинги України "B-/B" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підтвердило рейтинги України "B-/B"

Казна та Політика
280
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов’язаннями в іноземній і національній валюті на рівні “B/B” і рейтинг за національною шкалою “uaBBB” з прогнозом “стабільний”.
“Незважаючи на підвищення темпів економічного зростання і зниження інфляції, ми відзначаємо невизначеність прогнозу щодо фінансування валютних зобов’язань уряду з термінами погашення після 2019 року, коли україна має досягти нової угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ)”, – йдеться в повідомленні агентства.
S&P нагадує, що в 2019 році на Україну чекають значні виплати за зовнішнім боргом, а також президентські і парламентські вибори.
Агентство зазначає, що прогноз “стабільний” відображає очікування того, що в цілому Україна буде виконувати умови угоди з МВФ в рамках програми stand by на $3,9 млрд, хоча можливі деякі затримки у їх виконанні.
Суверенні рейтинги можуть опинитися під тиском у разі виникнення проблем з пільговим фінансуванням або доступом до ринків капіталу в наступному році, що поставить під питання здатність українського уряду виконувати свої значні зовнішні зобов’язання до кінця 2019 року і в 2020 році, відзначає S&P.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас