Данилишин спрогнозував рівень зростання ВВП цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин спрогнозував рівень зростання ВВП цього року

Казна та Політика
446
Зростання ВВП у 2019 році становитиме 2,7 – 3%, а індекс споживчих цін буде знаходитись у межах однозначного показника.
Про це написав голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.
“У 2019 році за прогнозами НБУ ВВП має зрости на 2,5%, МВФ та Світового Банку – на 2,7%, Кабміну – на 3,0%. Якщо навіть самий песимістичний прогноз здійсниться, то такий темп зростання можна вважати цілком задовільним з огляду на загальну ситуацію як в Європейському регіоні, так і в Україні. За моїми експертними оцінками, зростання ВВП буде становити 2,7-3%, індекс споживчих цін буде знаходитись в межах однозначного показника”, – написав Данилишин.
Він зазначив, що економіка України зростає 12 кварталів поспіль. На початку 2019 року зафіксовано продовження позитивних економічних тенденцій та головних ознак макроекономічної стабільності.
“Так у січні-лютому 2019 року більшість видів економічної діяльності, окрім промисловості, демонструють зростання обсягів виробництва, зокрема: сільське господарство – на 3,2%; будівництво – на 16,8%”, – зауважив Данилишин.
Голова Ради Нацбанку написав, що споживча інфляція у січні-березні 2019 року становила 2,4% і порівняно з попередніми роками є найнижчою (у січні-березні споживчі ціни упродовж 2016-2018 років, за розрахунками Мінекономрозвитку, зростали у середньому на 3%).
“Загалом економічний розвиток на початку 2019 року, не зважаючи на певні коливання окремих показників економічної діяльності, що у тому числі були спричинені специфічними обставинами, формує основу для подальшого якісного економічного зростання в умовах продовження реалізації задекларованих реформ”, – наголосив Данилишин.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас