ВВП України за 2 міс. зріс на 1,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП України за 2 міс. зріс на 1,2%

Особисті фінанси
361
Мінекономрозвитку орієнтовно оцінило зростання реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України в січні-лютому 2019 року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року в 1,2% (+/- 0,2 процентного пункту).
Як вказано в повідомленні міністерства у вівторок, таку позитивну динаміку забезпечила активна діяльність будівельних підприємств і підприємств сфери послуг (транспорт, роздрібна торгівля, освіта, охорона здоров’я і банківський сектор).
Зокрема, обсяги будівництва інженерних споруд зросли на 36,9%, нежитлових будівель – на 18,6%, а капвкладення зведеного бюджету збільшилися на 30,9%.
Водночас сукупний вимір діяльності реального сектора економіки – зведений індекс виробництва товарів і послуг за основними видами економічної діяльності (ЗІВ) за перші два місяці поточного року знизився на 0,5%.
Мінекономрозвитку вказує, що це краще від показника січня, коли зниження склало 1,5%, але гірше від підсумків двох місяців 2018 року, коли було зафіксовано зростання ЗІВ на 4%.
“Негативно на динаміку ЗІВ в січні-лютому впливало падіння в промисловості і торгівлі, викликане цілою низкою чинників: проведення поточних і капітальних ремонтів виробничих потужностей на металургійних підприємствах і енергогенеруючих компаніях і несформованість пакета нових замовлень на початку року з боку окремих машинобудівних підприємств”, – зазначає МЕРТ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас