ДФС дозволила використовувати смартфони та планшети замість касових апаратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС дозволила використовувати смартфони та планшети замість касових апаратів

Казна та Політика
808
Державна фіскальна служба України внесла до реєстру реєстраторів розрахункових операцій 8 новітніх моделей касових апаратів, які дозволять продавцю проводити розрахункові операції за допомогою планшету або смартфону.
Про це повідомляє прес-служба ДФС.
Серед 8 затверджених новітніх касових апаратів 7 — моделі українських компаній, а 1 — розроблена у ДФС система «електронного чека». Ця система дозволить продавцям здійснювати операції з продажу товарів за допомогою спеціальних програм на комп’ютері, планшеті або смартфоні. Раніше такі операції проводилися виключно за допомогою касових апаратів, на придбання та обслуговування яких малому бізнесу доводилося витрачати додаткові кошти.
«Новітні моделі, включені до Держреєстру РРО, пропонуються до експлуатації у тестовому режимі усім суб’єктам господарювання, які виявили зацікавленість щодо участі в експериментальному проекті», — повідомляють у ДФС.
Там зазначають, що експеримент з новітніми касовими апаратами триватиме до кінця 2019 року, а за його результатами у Мінфіні ухвалять рішення, чи впроваджувати ці апарати у широкий обіг.
Зазначимо, що новітні типи реєстраторів розрахункових операцій мають спростити умови ведення бізнесу та скоротити витрати підприємців на обслуговування касових апаратів. Зокрема, раніше передбачалось, що замінити касовий апарат можна буде за допомогою спеціальної програми на смартфоні або планшеті.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас