В МЗС повідомили, скільки електронних віз оформили за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МЗС повідомили, скільки електронних віз оформили за рік

Казна та Політика
399
Іноземці за рік оформили близько 11 тис. електронних віз для в’їзду в Україну, найбільшим попитом цей сервіс користується у громадян Китаю.
Про це повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.
“З 4 квітня 2018 року було запроваджено електронні візи для громадян 44 країн, і вже до кінця минулого року Міністерством закордонних справ було оформлено близько 6 тис. електронних віз. З 1 січня запроваджено е-візи громадянам вже 52 країн світу і розширено перелік підстав для їх оформлення. За перший квартал цього року нами оформлено майже 5 тис. електронних віз”, – сказав Погорельцев.
Він поінформував, що основними користувачами е-віз для в’їзду в Україну є громадяни Китаю – на них припадає близько 60 відсотків від загальної кількості запитів. Окрім того, торік було оформлено близько 2 тис. електронних віз громадянам Австралії, більше 1 тис. – громадянам Саудівської Аравії , близько півтисячі – громадянам Мексики.
“Тобто електронна віза користується попитом, бо це дійсно зручний сучасний сервіс, який максимально спрощує процедуру отримання віз для іноземців”, – наголосив директор Департаменту консульської служби МЗС.
Відповідаючи на запитання стосовно відмов у е-візах, він зазначив, що їх кількість незначна, а причини здебільшого технічні – неправильне сканування фотографії, відсутність якихось документів тощо. У такому разі консули в інтерактивному режимі повідомляють заявнику, щоб він це усунув.
Погорельцев також зауважив, що причиною відмови в отриманні е-візи може бути заборона в’їзду компетентними органами.
“Такі випадки були, але вони поодинокі, тут статистика мінімальна”, – сказав дипломат.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 січня в Україні запроваджено централізоване оформлення е-Віз громадянам 52 країн світу і розширено перелік підстав для їх оформлення.
  • Цей перелік включає поїздки з діловою, приватною, туристичною метою, а також з метою лікування, провадження діяльності у сфері культури, науки, освіти, спорту та для представників іноземних ЗМІ з метою виконання службових обов’язків.
  • Перевагами е-Візи є: дистанційне подання документів у будь-який зручний час, отримання без відвідування консульської установи, можливість відстеження стану оформлення е-Візи онлайн, централізоване оформлення всіх е-Віз в МЗС України.
  • Час оформлення такої візи – до 9 робочих днів, вартість – 85 дол. США, строк дії – разова до 30 днів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас