Uber готується до IPO. Компанію можуть оцінити в 120 мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber готується до IPO. Компанію можуть оцінити в 120 мільярдів доларів

Фондовий ринок
507
Сервіс онлайн-замовлення таксі Uber Technologies вибрав для проведення IPO Нью-Йоркську фондову біржу (NYSE).
Про це повідомляють Reuters і Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ситуацією.
IPO Uber, в рамках якого вартість компанії може бути оцінена в 120 млрд доларів, за підрахунками Bloomberg, увійде до п’ятірки найбільших розміщень на NYSE, якщо компанія розмістить на біржі не менше 16% акцій.
Одночасно з цим стало відомо, що інша технологічна компанія, соціальна мережа Pinterest, що спеціалізується на публікації та зберіганні фотографій, яка готується до виходу на IPO, також проведе його саме на NYSE.
Рішення Uber і Pinterest провести розміщення на Нью-Йоркській біржі – ще одна ознака зростання популярності NYSE серед технологічних корпорацій на противагу традиційному місцю їх IPO, біржі Nasdaq (там торгуються в числі інших Google, Microsoft, Apple і Facebook).
Серед технологічних компаній, які вже провели IPO на NYSE, – китайський ритейлер Alibaba в 2014 році, сервіс мікроблогів Twitter в 2013 і месенджер Snap в минулому році.
IPO Uber має відбутися в квітні, тобто трохи пізніше головного американського конкурента компанії, сервісу замовлення таксі Lyft.
Кілька днів тому стало відомо, що Lyft планує залучити в ході IPO 2,1 млрд доларів, тим самим вартість компанії в цілому буде оцінена в 23 млрд доларів, IPO має відбутися вже наступного тижня.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас