Forbes назвав корпорації з бездоганною репутацією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes назвав корпорації з бездоганною репутацією

Фондовий ринок
803
Журнал Forbes опублікував список 100 компаній, чия репутація не викликає сумнівів навіть у затятих скептиків. Для цього дослідники опитали майже чверть мільйона респондентів з 15 різних країн. І дійшли висновку, що абсолютно бездоганною довірою у людей користується швейцарський виробник годинників Rolex.
Експерти відзначають, що майже всі компанії, що ввійшли в список, мають дохід понад $50 млрд і є добре відомими брендами. Щоправда, аж ніяк не завжди солідна виручка і світове ім’я гарантують високу оцінку. Приміром, улюбленці американської публіки Amazon і Apple удостоїлися тільки 56-го і 57-го місця відповідно. А з фінансистів найбільшу довіру у клієнтів викликає Visa, що потрапила на 16-у позицію рейтингу.
ТОП-10 глобальних корпорацій з бездоганною репутацією:
  • Rolex
  • Lego
  • Walt Disney Co.
  • Adidas
  • Microsoft
  • Sony
  • Canon
  • Michelin
  • Netflix
Всі ці компанії набрали найбільшу кількість балів, бо, на думку користувачів, мають не тільки високу якість продукції і послуг, але також “тримають марку”: не заплямували себе ні в скандалах, ні у витоках дискредитуючої інформації. Але утримати таку репутацію, кажуть у Forbes, досить складно.
Наприклад, компанія Nike опустилася в рейтингу до 15-ї позиції. Все тому, що під час одного з баскетбольних матчів гравець отримав при падінні травму ноги через кросівки, що розірвалися. Після цього випадку акції компанії миттєво втратили 1%, а її репутація втратила три позиції.
Що ж стосується Rolex, то компанія чотири роки поспіль утримує лідерство за рахунок використання в промо імен знаменитостей. Для своєї реклами вона залучала режисера Джеймса Кемерона, лижницю Ліндсі Вонн, співака Майкла Бубле та інших. Але в самій компанії заявляють, що рецепт успіху зовсім не в цьому, а в бездоганній якості продукції.
Що цікаво, якщо порівняти цей рейтинг з аналогічним десятирічної давності, то можна побачити, що Walt Disney Co. і тоді була на третій позиції, а Sony займала другу позицію. Решта найсолідніших корпорацій планети істотно помінялися місцями.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас