Укрсоцбанк оскаржує в суді штраф у розмірі 30,45 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрсоцбанк оскаржує в суді штраф у розмірі 30,45 млн грн

Фондовий ринок
222
Укрсоцбанк (Київ) в лютому-2019 подав в Окружний адміністративний суд Києва позов до Національного банку України (НБУ) про визнання протиправним та скасування рішення про стягнення з нього штрафу в розмірі 30,454 млн грн, повідомляється в Єдиному реєстрі судових рішень.
Як повідомлялося, в листопаді-2018 НБУ оштрафував Укрсоцбанк на 30,45 млн грн за видачу більш ніж 1 млрд грн готівки без належної перевірки клієнтів.
Нацбанк також виніс банку письмове застереження, в тому числі за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів банку – публічних осіб та порядку реєстрації та припинення фінансових операцій; за забезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінмоніторингу, і за невиконання обов’язку відмови в проведенні таких операцій.
Укрсоцбанк у грудні минулого року зробив заяву, що категорично не згоден з висунутими на його адресу Нацбанком звинуваченнями про здійснення ризикової діяльності і що він самостійно виявив всі випадки ризикованих операцій задовго до перевірки регулятора.
“У зв’язку з тим, що НБУ при винесенні рішення про накладення штрафу на 30,45 млн грн – Ред.) за результатами перевірки не взяв до уваги пояснення та заперечення банку, банк буде оскаржувати рішення регулятора в судових інстанціях”, – заявила тоді фінустанова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас