Україна потрапила в топ-40 впливових країн світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна потрапила в топ-40 впливових країн світу

Казна та Політика
1500
Україна опинилася на 39 місці в рейтингу впливовості країн світу, складеному U.S. News в партнерстві з BAV Group, маркетинговою компанією VMLY&R і університетом Пенсільванії.
Як пише Голос Америки, дослідники опитали понад 20 тисяч осіб з чотирьох регіонів.
Учасники опитування оцінили 80 країн за такими показниками впливовості, як керівництво, економічний вплив, політичний вплив, потужні міжнародні союзи і сильна армія. Серед цих підкатегорій Україна отримала порівняно високий бал саме за армію.
“Україна – країна, історія якої переживала тривалі періоди окупації іншими країнами, тепер вона бореться між миром і війною, а також між корупцією та реформами”, – йдеться в дослідженні.
Рейтинг перших дев’яти країн не змінився з минулого року. США посідають перше місце за впливовістю, оскільки мають найбільшу економіку, військовий бюджет, роблять найбільші внески до НАТО та міжнародних об’єднань.
Далі йдуть Росія і Китай – країни, які багато витрачають на військовий комплекс. Німеччина, Великобританія, Франція і Японія є економічно потужними країнами, які витрачають великі кошти на міжнародну допомогу.
Ізраїль і Саудівська Аравія займають восьме і дев’яте місця в рейтингу, відповідно, і багато витрачають на військовий комплекс. Витрати на оборону по відношенню до ВВП цих країн перевищують цей показник в США, відзначають дослідники.
Білорусь посіла 35-е місце за впливовістю. Дослідники вказують на потужний зв’язок Білорусі з Росією. “Незважаючи на автономне керування, Білорусь підтримує дуже тісні політичні та економічні зв’язки з Росією”, – йдеться в дослідженні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас