Апеляційний суд відхилив позов Коломойського до Приватбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Апеляційний суд відхилив позов Коломойського до Приватбанку

Фондовий ринок
370
Київський апеляційний суд відхилив позов Ігоря Коломойського до ПриватБанку та інших осіб про приниження його честі, гідності та ділової репутації.
Про це повідомляє прес-служба Нацбанку України.
Таким чином, апеляційний суд своїм рішенням від 25 лютого підтвердив рішення першої інстанції про відсутність підстав для розгляду позову.
Повідомляється, що Коломойський в кінці 2017 року подав позов до Печерського райсуду Києва проти ПриватБанку, НБУ та інших відповідачів. Він зажадав визнати недостовірною, і такою, що принижує його честь, гідність і ділову репутацію, заяву екс-глави ПриватБанку Олександра Шлапака на прес-конференції про те, що “всі 36 кредитів були підписані колишнім главою правління (на той момент Олександр Дубілет – ред.) з перевищенням повноважень”.
Мова йде про кредити 36 компаніям на 133 мільярди гривень, які були видані в жовтні-листопаді 2016 року і за рахунок яких були погашені кредити 193 інших позичальників ПриватБанку, більше половини яких мали ставку 12-12,5% річних з прив’язкою до курсу долара і реальні застави.
Печерський районний суд Києва за підсумками засідання 16 жовтня 2018 року визнав позов таким, що носить штучний характер і залишив його без розгляду.
При цьому суд розцінив дії представників позивача під час проведення підготовчого засідання такими, що спрямовані на затягування і перешкоджання розгляду справи.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас