Нацбанк переніс запуск міжнародної системи IBAN — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк переніс запуск міжнародної системи IBAN

Казна та Політика
1217
Нацбанк пішов назустріч банкірам і переніс запуск міжнародної системи IBAN з 1 квітня на пізніший термін. За новим планом тестувати її почнуть у серпні. А нові номери рахунків клієнти українських банків отримають тільки до листопада. Як пояснили в Незалежній асоціації банків України (НАБУ), нацбанківцям довелося піти на такий крок, оскільки більшість фінустанов об’єктивно не встигали вкластися в термін.
«Нацбанк переніс запуск системи на наше прохання орієнтовно на 3-5 серпня. Розробники повинні доопрацювати програмне забезпечення і цей термін якраз з ними погоджено. Сьогодні тільки кілька банків готові до переходу на цю систему – ті, які і так давно її у себе запустили, наприклад, Приватбанк», – пояснила виконавчий директор НАБУ Олена Коробкова.
За її словами, найбільшу складність перехід становить для банків з іноземним капіталом, адже у них тривалі процеси узгодження – вони дотримуються технологічної карти прийняття рішення. Якимсь банкам потрібно більше часу на підготовку, якимсь – менше. Очікується, що з серпня 85% ринку вже будуть готові до переходу на базову версію системи. З серпня запускається тестовий режим IBAN, а до повноцінного запуску вона буде готова з 1 листопада.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас