ЄС узгодив нові вимоги до ID-карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС узгодив нові вимоги до ID-карток

Особисті фінанси
1689
Євросоюз узгодив нові вимоги до пластикових посвідчень особи громадян держав співтовариства, а також тимчасових і постійних видів на проживання.
Положення про ці документи у вівторок, 19 лютого, було погоджено Європарламентом і Радою ЄС, його текст опублікувала прес-служба Ради.
Згідно із запропонованими новими правилами, ідентифікаційні карти:
  • повинні будуть вироблятися в уніфікованому форматі кредитної картки (стандарт ID-1) з магнітною смугою, які відповідають мінімальним стандартам безпеки і захисту документа, рекомендованим Міжнародною організацією цивільної авіації (ICAO);
  • повинні будуть мати чіп для безконтактного зчитування, на якому збережена фотографія власника у цифровому форматі і два відбитки пальця;
  • зовні на ідентифікаційній картці повинен бути вказаний цифровий код країни ЄС, яка видала документ, на тлі прапора Євросоюзу.
Документи цього типу можуть видаватися на термін від п’яти до 10 років. Для осіб від 70 років цей термін може бути продовжений на більш ніж 10 років, а для неповнолітніх – скорочений на період менше п’яти років, залежно від норм національного законодавства держав Євросоюзу.
Усі країни ЄС повинні почати видавати нові ідентифікаційні картки протягом двох років після вступу цієї норми в силу. Всі старі документи повинні бути замінені протягом 10 років.
Для набуття чинності ця норма повинна бути формально затверджена Радою Євросоюзу, що заплановано на березень цього року.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас