"Кернел" придбав залізничного оператора "РТК-Україна" за 64 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кернел" придбав залізничного оператора "РТК-Україна" за 64 млн доларів

Фондовий ринок
739
Одна з найбільших українських аграрних груп “Кернел” купила 100% акцій залізничного оператора “Рейл Транзит Карго Україна” (“РТК Україна”) за 64 млн доларів.
РТК-Україна” володіє 2 949 зерновозами, займає 15% ринку. Компанія посідає друге місце в Україні за кількістю вагонів-зерновозів після “Укрзалізниці”.
“Придбання має не тільки дати приріст EBITDA на 20 млн доларів на рік і захистити компанію “Кернел” від витрат на логістику, що постійно зростають, але і забезпечити безперебійний і ефективний потік зерна з внутрішніх сховищ в порти, бо обсяги експорту збільшаться після введення в експлуатацію терміналу TransGrainTerminal в Чорноморському порту”, – йдеться в повідомленні компанії.
З урахуванням оборотного капіталу та чистого боргу “Кернел” виплатив 49 млн доларів за купівлю залізничного оператора, решта буде погашена при досягненні певних умов.
“Кернел” планує в 2019 році ввести в експлуатацію другий для компанії зерновий термінал TransGrainTerminal в порту Чорноморськ потужністю 4 млн т зерна на рік, а в 2021 році – запустити завод з переробки олійних в Старокостянтинівському районі Хмельницької області потужністю 1 млн т на рік з ТЕЦ потужністю 22 МВт на соняшниковому лушпинні. Також компанія планує до кінця 2020 року встановити аналогічні ТЕЦ на всіх своїх заводах, їх загальна потужність складе 72 МВт.
Загальна вартість проекту з розширення бізнесу становить близько 519 млн доларів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас