Фонд гарантування не зміг продати активи банку Курченка на 23,6 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування не зміг продати активи банку Курченка на 23,6 млрд

Фондовий ринок
643
11 лютого Фонд гарантування провів “голландський” аукціон з продажу пулу активів Брокбізнесбанку балансовою вартістю 23,6 млрд грн. Покупців не знайшлося, хоча стартова ціна була 1,28 млрд грн, а в ході торгів вона знижувалася до 257 млн грн (1% від балансової вартості).
За даними ФГВФО, до складу пулу активів Брокбізнесбанку, який виставлявся на продаж, увійшли права вимоги за кредитними договорами, укладеними з юридичними особами – майже 500 позицій (балансова вартість – 15,6 млрд грн), права вимоги за кредитними договорами, укладеними з фізичними особами, що забезпечені іпотекою – понад 200 позицій, а також нерухомість, основні засоби, транспортні засоби, векселі та дебіторська заборгованість.
Відповідний лот був зібраний за принципом один банк – один пул. “Всі активи раніше виставлялися на індивідуальних торгах у системі ProZorro.Продажі (більшість – неодноразово), але покупців не знайшлося. Згодом ці ж активи не були викуплені у складі пулів сформованих за видами активів (кредити юридичних осіб, кредити фізичних осіб, нерухомість, основні засоби)”, – зазначав ФГВФО.
Ліквідація Брокбізнесбанку почалася у червні 2014 року. ФГВФО планує її завершити в 2019 році.
На кінець січня 2019 року вкладникам банку в межах гарантійної суми було виплачено 2,6 млрд грн. Загальна сума акцептованих вимог кредиторів Брокбізнесбанку перевищує 11,2 млрд грн, з яких фондом задоволено 985,5 млн грн. Надходження від продажу активів банку з початку ліквідації становлять 694,7 млн грн. Переважно – це надходження від реалізації кредитів та нерухомості.
У Фонді гарантування розповідали, що забезпеченням під частину кредитного портфелю Брокбізнесбанку (на 8 млрд грн) були товари в обороті – газ і пальне в трубопроводах. «Коли приїхали дивитися заставу за місцем, вказаним в адресі, нічого крім охоронця, собаки і бочки, яка і була, мабуть, товаром в обороті, не виявили. Це був відомий кредит Курченко», – зазначала заступник директора-розпорядника Фонду гарантування Світлана Рекрут.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас