Дизельний скандал уже обійшовся VW Group у 28 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дизельний скандал уже обійшовся VW Group у 28 млрд євро

Фондовий ринок
1438
Витрати VW Group, пов’язані з «дизельгейтом», уже наближаються до тридцяти мільярдів євро. І справу ще не завершено – в 2019 році юристам доведеться чимало потрудитися.
Про це повідомляє NTV.
У вересні 2015 року після розслідування, проведеного владою США, керівництво VW визнало застосування незаконного програмного забезпечення в 11 мільйонах дизельних автомобілів по всьому світу. З’ясувалося, що під час випробувань істотно занижувалися показники викидів забруднюючих речовин.
В ході дизельного скандалу, який ще триває, концерн вже втратив 28 мільярдів євро. Тільки адвокатські послуги обійшлися в сотні мільйонів євро.
Про це заявила член правління VW Хілтруд Вернер (Hiltrud Werner) виданню Handelsblatt і додала: «2019 рік буде напруженим для наших юристів і юридичних фірм».
Сотні тисяч власників дизельних автомобілів виробництва VW Group мають намір вимагати від концерну компенсації збитку і приєднуються до колективного позову проти нього. Федеральна асоціація споживачів і ADAC (Загальнонімецький автомобільний клуб) приймають відповідні заяви від клієнтів VW, Audi, Skoda і Seat.
На початку 2017 року, під час вступу на посаду, Вернер казала у Вольфсбурзі: «Ми зобов’язані повернути VW колишню славу. Щоб повернути репутацію, нам варто чесно зізнатися, не ховаючи очей».
Відтоді її риторика змінилася. Менеджер вважає скарги клієнтів необґрунтованими. Висловлюючи загальну думку керівництва компанії, вона заявляє: «Клієнти не постраждали, пошкоджень немає, автомобілі безпечні і придатні до експлуатації».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас