Керівник оборонного заводу заборгував працівникам 11 мільйонів зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівник оборонного заводу заборгував працівникам 11 мільйонів зарплати

Фондовий ринок
395
Гендиректору заводу “Маяк” повідомили про підозру за невиплату заробітної плати працівникам на суму понад 11 мільйонів гривень.
Про це інформує прес-служба прокуратури міста Києва.
“Київською місцевою прокуратурою №5 повідомлено про підозру голові правління-генеральному директору ПАТ “Завод “Маяк” у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України (безпідставна невиплата заробітної плати громадянам більше як за місяць, вчинена умисно керівником підприємства)”, – йдеться у повідомленні.
Досудове розслідування встановило, що з грудня 2017 по вересень 2018 року керівник заводу не виплачував заробітну плату 380 працівникам підприємства, в результаті чого виникла заборгованість на суму 11 млн 200 тис. грн.
Водночас, не зважаючи на заборгованість перед робітниками та за наявності коштів на рахунках, очільник підприємства здійснював інші платежі, розтрачував кошти на господарські потреби та навіть надавав фінансову допомогу стороннім суб’єктам господарської діяльності.
Наразі вирішується питання про обрання керівнику підприємства запобіжного заходу.
Завод входить до державного концерну “Укроборонпром”. На ньому модернізують бронетехніку, виробляють пристрої спецпризначення для авіації, снайперську та стрілецьку зброю. На замовлення Міністерства оборони завод постачає армію мінометами “Молот”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас