Золото дорожчає напередодні засідання ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото дорожчає напередодні засідання ФРС

Банківські метали
779
Світові ціни на золото підскочили до максимуму з середини травня 2018 року. Котирування ростуть вже четвертий день поспіль.
Це відбувається на тлі очікування пом’якшення монетарної політики ФРС. На ранкових торгах у Нью-Йорку лютневий ф’ючерс на золото подорожчав на 0,4%, до 1308,7 долара за унцію.
“Слабкість долара США і, зокрема, очікування “голубиної” риторики ФРС, продовжать рухати вгору ціни на золото, які тільки-но досягли свіжого максимуму за 7 тижнів, – відзначає головний аналітик ActivTrades Карло Альберто Де Каса. – Загальний настрій залишається позитивним, інвестори, як і раніше, купують “жовтий метал”.
Сьогодні завершиться січневе засідання Федрезерву і більшість учасників ринку сходяться в тому, що за підсумками засідання процентну ставку залишать на рівні 2,25-2,5%.
Також однією з причин зростання цін на золото називають невизначеність у відносинах Китаю та США.
Раніше ми писали, що банківське золото (999,9 проби) буде дорожчати протягом 2019 року – ціни будуть рухатися в рамках $1200-1400 за тройську унцію (31,1 грама).
Експерти вважають, що метал буде й надалі активно використовуватися інвесторами в якості «тихої гавані», щоб перечекати потрясіння на фондових і валютних ринках.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас