НБУ вперше в своїй історії отримав нагороду Central banking awards — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вперше в своїй історії отримав нагороду Central banking awards

Казна та Політика
489
Національний банк України (НБУ) вперше в своїй історії отримав міжнародну нагороду Central banking awards від профільного журналу про діяльність центральних банків і фінансових регуляторів Central banking.
Про це повідомляє Сentral banking.
У 2017 році титул найбільш прозорого центрального банку отримав центральний банк Ірландії, в 2016 р. – центральний банк Ізраїлю, а в 2015 р. – Національний банк Чехії, а в 2014 р. – центральний банк Швеції.
Нагороду Central banking awards в категорії “Прозорість” можна отримати перш за все за досягнення центрального банку з точки зору прозорості по відношенню до широкого кола стейкхолдерів (зацікавлених груп).
Відзначається, що всього за три роки Національному банку вдалося повністю реформувати систему зовнішніх комунікацій інституції, направивши її на виконання місії центрального банку завдяки збільшенню прозорості ухвалення рішень та планів регулятора. Це дозволило перейти від повністю закритої інституції пострадянського типу до сучасного прозорого центрального банку.
Члени журі вважають, що Національному банку України вдалося досягти значного прогресу в підвищенні прозорості в надзвичайно складних умовах діяльності. Було зазначено, що НБУ вирішив поліпшити комунікацію з усіма стейкхолдерами за рахунок всіх каналів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас