"Нафтогаз": Україна може виграти у "Газпрому" позов на 12 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз": Україна може виграти у "Газпрому" позов на 12 млрд доларів

Фондовий ринок
1401
Україна має високі шанси виграти у російської компанії “Газпром” арбітражний позов на 12 млрд доларів в якості компенсації за прискорену амортизацію української газотранспортної системи в разі припинення транзиту російського газу територією України.
Про це повідомляє прес-служба НАК “Нафтогаз України”.
“Україна має високі шанси виграти у “Газпрому” черговий арбітражний позов на 12 мільярдів доларів в якості компенсації за прискорену амортизацію української ГТС в разі припинення транзиту російського газу по території України”, – повідомили в Twitter компанії.
Також у “Нафтогазі” навели слова виконавчого директора групи “Нафтогаз” Юрія Вітренка, який пояснив, що мова йде про позовні вимоги, які Україна висуває в рамках наступного арбітражу, який вже розпочато. Сума позовних вимог – близько 12 млрд доларів.
“Частина цих позовних вимог є наслідком того, що ми не очікуємо транзиту через територію України після 2019 року”, – цитує прес-служба заяву Вітренка.
За його словами, якщо Росія буде продовжувати контракт і газотранспортна система буде використовуватися для транзиту російського газу після 2019 року, “позов буде не на 12 мільярдів, а тільки на 2 мільярди доларів”.
“Бо 2 мільярди – це все одно та частка витрат, що не покриваються зараз за поточним тарифом. Навіть без прискореної амортизації ГТС. Це на додачу до стягнення (з “Газпрому” – ред.) на 2,7 мільярда доларів, які ми вже виграли”, – процитували Вітренка в “Нафтогазі”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас