Аліментників з боргами будуть працевлаштовувати через Службу зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аліментників з боргами будуть працевлаштовувати через Службу зайнятості

Казна та Політика
625
Сьогодні близько 108 тис. боржників з аліментів офіційно не мають свого житла, іншого майна або не мають роботи, що дозволяє їм ухилятися від сплати аліментів.
Міністерство юстиції підписало меморандуми про співпрацю з Державною службою зайнятості та Державною службою України з питань праці, які допоможуть боротися з неплатниками аліментів, які уникають офіційного працевлаштування.
Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.
Читайте також: Аліменти в Україні: як новий закон вдарив по неплатниках
  
«Ми отримаємо нові інструменти з погашення заборгованості з аліментів… Ми будемо обмінюватися зі Службою зайнятості інформацією про вакантні позиції по всій країні, а ми знаємо, що в багатьох галузях по всій країні є брак робочих кадрів, і фактично пропонувати спочатку добровільно працевлаштуватися боржникам, а якщо вони не захочуть – то через інструмент суспільно-корисних робіт ми будемо направляти цих боржників на відповідні вакансії, щоб вони працювали і погашали заборгованість перед українськими дітьми», – зазначив міністр.
За його словами, другий меморандум полягає в тому, що Мін’юст надаватиме інформацію органам Держпраці про боржників з аліментів, які, за підозрою, працюють без офіційного працевлаштування та отримують заробітну плату в конвертах. У таких випадках інспектори Держпраці матимуть можливість проводити перевірки на підприємствах, на які вказують опікуни дитини.
При цьому він додав, що близько 108 тис. боржників з аліментів офіційно не мають свого житла, іншого майна або не мають роботи, що дозволяє їм ухилятися від сплати аліментів. Торік до Мін’юсту надійшло близько 10 тис. скарг на боржників з аліментів про те, що вони працюють без офіційного оформлення, отримуючи зарплату в конвертах і не платять аліментів, як безробітні.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас