Місцеві органи влади недокомпенсували УЗ 1,4 млрд грн за перевезення пільговиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місцеві органи влади недокомпенсували УЗ 1,4 млрд грн за перевезення пільговиків

Фондовий ринок
188
Місцеві органи влади за останні 5 років недокомпенсували Укрзалізниці 1,4 млрд грн за перевезення пільгових категорій населення. За ці кошти перевізник міг би придбати 3 нові електропоїзди або 7 дизель-поїздів.
Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, передає прес-служба УЗ.
“Всього впродовж 2014-2018 років Укрзалізниця перевезла в приміському сполученні пільговиків на 1,9 млрд грн, а компенсовано компанії було тільки 25% – 502 млн грн. Зокрема, лише минулоріч Укрзалізниця перевезла в приміському сполученні пільговиків на 389 млн грн, а компенсовано лише 88,6 млн грн – близько 20%”, – ідеться в повідомленні.
Укрзалізниця зазнає колосальних втрат та не має змоги оновлювати цей сектор перевезень через низькі тарифи на перевезення пасажирів та відмову місцевих бюджетів від компенсації збитків.
«У питанні оновлення приміського рухомого складу нам необхідна тісна співпраця з місцевими органами влади. Півроку тому Європейський інвестиційний банк погодився інвестувати в ці перевезення. Було сформовано попередній проект, але на рівні місцевих органів влади він не знайшов підтримки», – зазначив він.
Також він додав, що Укрзалізниця готова до різних форм співпраці з органами місцевої влади.
«Наразі ведуться переговори з ЄІБ щодо виділення 100-200 млн євро на оновлення приміського рухомого складу, проте місцеві влади не зацікавлені в отриманні нових приміських потягів», – додав він.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас