МВФ допоможе відновити велику приватизацію в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ допоможе відновити велику приватизацію в Україні

Казна та Політика
637
Фонд державного майна та Міжнародний валютний фонд домовились спільно розв’язувати проблеми, які заблокували приватизацію великих державних компаній.
Зазначається, що мова йде про судовий процес, який почала компанія, яка програла конкурс на інвестиційного радника з приватизації. Через затягування суду, великі державні компанії, які мали приватизувати ще наприкінці 2018 року, досі не розпочали підготовку до продажу.
«Що ми маємо сьогодні: відібрані на конкурсі 5 місяців тому консорціуми інвестиційних радників не можуть розпочати безпосередню підготовку через нікчемні судові позови. Фактично з квітня місяця минулого року простоює ОПЗ, а інвестиційний радник Pericles Global Advisory не може розпочати процес підготовки до приватизації», — повідомив голова Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Довідка finance.ua:

  • 10 травня Кабінет міністрів затвердив перелік об’єктів «великої приватизації».
  • До переліку увійшли Центренерго, Одеський припортовий завод, Сумихімпром (приватизація яких завершиться за правилами попереднього закону про приватизацію), Об’єднана гірничо-хімічна компаніяю, Завод Електроважмаш, Аграрний фонд, Державна продовольча зернова корпораціа України та інші державні підприємства.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас