В "Нафтогазі" назвали умову збереження транзиту газу через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Нафтогазі" назвали умову збереження транзиту газу через Україну

Енергетика
1891
Для того, щоб зберегти транзит газу через територію України, який перебуває під загрозою через будівництво Росією обхідних газопроводів, необхідно мотивувати споживачів у Європі співпрацювати з Україною.
Про це заявила голова наглядової ради НАК “Нафтогаз України” Клер Споттісвуд в інтерв’ю одному з телеканалів.
“Є багато підтверджень тому, що Росія будує трубопроводи для того, щоб не транспортувати газ через територію України, і цілком можливо, що через рік після закінчення терміну дії контракту з “Газпромом”, газ не будуть прокачувати через Україну, а це значні матеріальні втрати. Необхідно мотивувати споживачів у Європі співпрацювати з Україною. Якщо це робити, то збереження транзиту буде більш ймовірним і це важливо не тільки для України, але і для європейських споживачів”, – підкреслила Споттісвуд.
При цьому вона зазначила, що це серйозний виклик і для “Нафтогазу”, і для України в цілому, оскільки справа не тільки в комерційному використанні трубопроводу і прокачуванні газу через Україну, тут замішана політика.
Вона також зазначила, що для успішного збереження транзиту газу “Нафтогаз” зможе провести анбандлінг (поділ компаній) до кінця 2019 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас