Безвіз: куди найчастіше їздять українці (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безвіз: куди найчастіше їздять українці (інфографіка)

Особисті фінанси
3991
Президент України Петро Порошенко озвучив, скільки громадян України скористались безвізовим режимом із країнами Європейського Союзу. За його словами, це число сягнуло 2 мільйонів осіб.
Тим часом українські прикордонники підрахували, куди українці їздили найчастіше.
За даними ДПСУ, найактивніший рух за безвізом був на пунктах пропуску на кордоні з Польщею (694 тис. перетинів) та через повітряне сполучення (674 тис). Що стосується інших ділянок, то на угорській це число сягнуло 248 тисяч, на кордоні з Румунією – 236 тисяч та Словаччиною -142 тисячі.
Безвіз: куди найчастіше їздять українці (інфографіка)
Перший мільйон українців перетнув європейські кордони за безвізом майже за 13 місяців, а другий мільйон – протягом 5 місяців. З початку дії такого режиму (від 11 червня 2017 року) громадяни України здійснили 33 мільйони поїздок до ЄС, із них 2 мільйони – без віз.
«Аналіз свідчить, що громадяни України сміливіше користуються перевагами безвізу, особливо з погляду на закінчення терміну дії попередньо виданих віз. І якщо у грудні 2017 року було зафіксовано 36 тисяч поїздок українців-безвізовиків, то у грудні 2018 року їх кількість складала 152 тисячі», – зазначили у Державній прикордонній службі.
Також було названо основні причини відмов у пропуску прикордонниками ЄС. Серед них непідтвердження мети поїздки, недостатнє фінансове забезпечення та перевищення строку перебування.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас