Українське сміття вивозитимуть до Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українське сміття вивозитимуть до Польщі

Казна та Політика
2787
В Україні немає заводу, який міг би переробити тонни відпрацьованих батарейок, що здаються людьми на утилізацію. Більше того, в країні навіть немає планів будівництва подібного підприємства. Тому всі елементи живлення зараз збираються на спеціальних майданчиках, а чиновники розмірковують над тим, що робити з небезпечними відходами.
Які кроки робить київська влада, щоб розв’язати екологічну проблему загальнонаціонального масштабу, і які перспективи будівництва переробного заводу в нашій країні – розповів заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.
«В Україні немає підприємств, які переробляють батарейки. Бізнес в цьому не зацікавлений, йому нецікаво. Уже двічі наші представники виїжджали до Польщі, де є такі підприємства. Ми створюємо зараз певну схему роботи з небезпечними відходами, які повинні будуть транспортуватися. Поки все це на рівні переговорів. Але іншого виходу немає, батарейки в будь-якому випадку потрібно буде вивозити, тому що в Україні, судячи з усього, ніяких подібних виробництв найближчим часом не відкриється», – резюмує Петро Пантелєєв.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас