Омелян не відкидає, що платні дороги почнуть будувати в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян не відкидає, що платні дороги почнуть будувати в 2019 році

Казна та Політика
835
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян не відкидає, що в 2019 році буде розпочато будівництво платних доріг в Україні.
Про це він сказав на прес-конференції в Києві.
“Останнє слово буде за “Укравтодором”. Я повністю довіряю Славоміру Новаку. Він побудував не одну платну дорогу в Польщі. Він знає, як це робити і коли це робити. Я сподіваюся, що в наступному році ми зможемо це почати”, – сказав міністр.
Омелян пояснив, що його стримує в питанні будівництва платних доріг тому, що їх вартість в 2-2,5 рази вища від нинішньої.
“Коли ми оцінюємо попередні заявки від міжнародних консорціумів, які готові будувати ці концесійні дороги в Україні, в середньому вартість в 2-2,5 рази вища від тієї вартості, яка є в Україні сьогодні. Тобто, ми потенційно маємо ризик компенсації концесійних платежів у випадку недостатності трафіку. І друге, ми маємо дорогу в кілька разів дорожчу. Тому поки ми балансу для себе не знайшли”, – зазначив він.
Хоча, уточнив міністр, відповідні документи щодо платних доріг і ТЕО вже практично готові.
Крім того, Омелян розповів, що, наприклад, досі продовжується дискусія щодо платних доріг.
“Ми провели оцінку зі Світовим банком потенційних ділянок концесійних доріг – “Львів-Краковець” і “Київ-Біла Церква . На думку Світового банку, трафіку буде недостатньо. Саме трафік є базою для того, щоб цей проект був економічно рентабельним. На мою думку, трафік є більш ніж достатній. І така ж думка у окремих китайських компаній, які проводили аналіз українських доріг не тільки цих двох, але і на півдні України, зокрема, “Миколаїв-Херсон-Одеса”, – додав чиновник.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас