У Енергоатомі прокоментували підписання угоди з російською компанією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Енергоатомі прокоментували підписання угоди з російською компанією

Фондовий ринок
576
Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом заявила, що про підписання додаткової угоди до контракту з російською компанією ТВЕЛ на постачання ядерного палива були завчасно проінформовані усі зацікавлені стороні.
“Закид про «втаємничення» інформації про додаткову угоду з ВАТ ТВЕЛ не відповідає дійсності, оскільки про її укладання було поінформовано не лише українську владу, але й усіх представників американського уряду та енергетичної галузі США, з якими відбувалися зустрічі”, – заявили у відомстві.
У компанії додали, що відповідна урядова нарада проходила у закритому режимі через те, що на ній розглядалася конфіденційна інформація з контрактів з ТВЕЛ та Westinghouse.
Енергоатом наголошує, що приводом для підписання додаткової угоди стало розширення поставок ядерного палива Westinghouse, що передбачає скорочення обсягів поставок російського палива та його обмеження 2025 роком.
Нагадаємо, що ЗМІ повідомили, що Енергоатом та ТВЕЛ таємно підписали додаткову угоду до контракту на постачання ядерного палива.
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Енергоатом роз’яснити для суспільства підписання додаткової угоди до контракту з російською ТВЕЛ.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас