Викладачам ЗВО піднімуть зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Викладачам ЗВО піднімуть зарплати

Казна та Політика
5325
У 2019 році зарплата науково-педагогічних працівників, в число яких входять і викладачі вищих навчальних закладів, зросте на 20%. Відповідне протокольне рішення підготувало Міністерство освіти і науки, а уряд підтримав.
До науково-педагогічних працівників відносяться такі посади: ректор, заступник керівника, керівник філії, завідувач кафедри, доцент, старший викладач, викладач, асистент, викладач-стажист, провідний концертмейстер, концертмейстер, декан, заступник декана, керівник навчально-наукового інституту в складі вищого навчального закладу IV рівня акредитації, його заступники і т.д.
Нагадаємо, в жовтні в Каневі вчителі перекрили дороги, вимагаючи зарплати. Були перериті відразу кілька доріг. За словами працівників сфери освіти, їм заборгували гроші за три місяці.
Водночас у Міністерстві освіти повідомили, що в середньому український вчитель заробляє 7500 гривень. При цьому, за даними Держстату, середня зарплата по Україні – 8977 грн. Через низький дохід майже половині вчителів доводиться працювати поза школою – займатися репетиторством. Однак репетиторство приносить дохід вчителям тільки в містах.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас