Нові смартфони Apple отримають гнучкі OLED Samsung з сенсорним шаром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові смартфони Apple отримають гнучкі OLED Samsung з сенсорним шаром

Фондовий ринок
4837
Як повідомляє південнокорейське видання etnews, компанія Samsung домовилася про постачання компанії Apple фірмових OLED-екранів з сенсорним шаром. Це екрани, які можуть мати кривизну. До того ж в екрани вбудований сенсорний шар, що розпізнає доторк. Компанія Samsung випускає гнучкі екрани OLED з вбудованим сенсором з використанням фірмової технології Y-OCTA. Подібні дисплеї з’явилися у флагманів компанії в моделях Galaxy S8 і встановлені в смартфонах Galaxy S9.
У моделях смартфонів компанії Apple з дисплеями OLED як сенсор використовується окремий накладний шар. При переході на екрани Samsung з технологією Y-OCTA потреба в додатковому шарі відпадає, оскільки ємнісні датчики вже вбудовані в OLED-панель. Це трохи здешевить виробництво смартфонів Apple і дозволить зробити їх трохи тоншими і легшими. Щоправда, використання OLED Samsung Y-OCTA також звузить кількість постачальників дисплеїв до однієї компанії, що, по-своєму, теж недобре.
Майже достовірно відомо, що для актуальних моделей iPhone Apple екрани OLED поставляють дві компанії – це Samsung Display і LG Display. Компанія Samsung Display поставляє екрани OLED з минулого року для моделі iPhone X і екрани для нових моделей iPhone XS і iPhone XS Max. З грудня, якщо вірити неофіційним повідомленням, OLED для моделей iPhone XS Max почала поставляти також компанія LG Display. Екрани OLED Y-OCTA обіцяють з’явитися у моделях iPhone зразка 2019 року, але точно про це ніхто сьогодні не скаже.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас