Супрун повідомила, які медпослуги стануть платними в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун повідомила, які медпослуги стануть платними в 2019 році

Особисті фінанси
50685
В українських поліклініках з 2019 року при зверненні до вузькопрофільних спеціалістів і при здачі аналізів (інструментальні дослідження, рентгени, УЗД та інші) без направлення сімейного лікаря, терапевта чи педіатра потрібно буде оплачувати всі ці послуги.
Про це повідомила в.о. глави МОЗ Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.
“З другої половини 2019 за медичні послуги в поліклініках почне платити Національна служба здоров’я. Тоді без направлення сімейного лікаря медичні послуги в установах, які отримують оплати від Нацслужби здоров’я, будуть для пацієнтів платними. Звернення без направлень будуть оплачуватися НСЗУ тільки в строго визначеному переліку випадків”, – написала Супрун.
Таким чином, в поліклініках людям доведеться спочатку півдня витрачати в черзі до кабінету сімейного лікаря, а потім вже годинами чекати під кабінетом фахівця. “Досить часто люди думають, що їм краще відразу йти до вузьких спеціалістів, але помиляються. Без медичної освіти неможливо самостійно встановити собі діагноз і вибрати лікаря, який може допомогти. Сімейний лікар краще допоможе розібратися в проблемі”, – пояснює Супрун ці ​​нововведення.
Водночас, з липня 2019 почне діяти програма Безкоштовна діагностика, в якій зможуть взяти участь комунальні та приватні поліклініки і поліклінічні відділення при лікарнях. До програми увійдуть понад 50 медичних послуг – аналізи, інструментальні дослідження (рентгени, УЗД та інші) та послуги вузькопрофільних фахівців. Ці медичні послуги на 100% оплатить Національна служба здоров’я.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас