Криптовалюти допоможуть подолати бідність - Білл Гейтс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалюти допоможуть подолати бідність - Білл Гейтс

Фінтех і Картки
5607
Співзасновник Microsoft Білл Гейтс заявив, що криптовалюти і блокчейн допоможуть тим, хто живе в злиднях і не має доступу до традиційних фінансових послуг.
Про це повідомляє CryptoDaily.
Гейтс заявив, що у бідних людей є активи – це їхній інтелект, їхня праця і їхні заощадження. Але проблема в тому, що у них немає доступу до фінансових інструментів, які б дозволили отримати вигоду з цих ресурсів.
“Неефективна грошова економіка ризикує втягнути їх ще глибше в злидні”, – зазначив підприємець.
За словами Гейтса, світу потрібна трансформація звичної всім економіки.
“Я бачу два пріоритети на найближче майбутнє. По-перше, ми маємо зробити зміни в політиці та економіці, щоб залучити бідних у процес цифровізації економіки вже зараз”, – зазначив він.
“По-друге, нам потрібна система оцінки ступеня прогресу на шляху до мети. Наше завдання – не просто дати людям можливість завести банківські або квазі-банківські рахунки, але зробити так, щоб їхня фінансова активність приносила їм реальне благо”, – додав Гейтс.
Цифровізація грошей і пов’язаних з ними фінансових систем допоможе розвинути життєво важливі сфери, такі як охорона здоров’я та сільське господарство, як це вже відбувається в деяких африканських країнах.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас