Інвестиції у відновлення аеропорту в Білій Церкві складуть від EUR59 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиції у відновлення аеропорту в Білій Церкві складуть від EUR59 млн

Фондовий ринок
366
Команда підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури України поінформувала про результати попереднього техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) щодо проекту відновлення злітно-посадкової смуги (ЗПС) і будівництва терміналу аеропорту Білої Церкви з оціночною вартістю інвестицій в EUR59 млн.
“Уже ініційовано отримання аеропортом “Біла Церква” статусу міжнародного, яке очікується наступного року. Мінінфраструктури України забезпечує всебічну підтримку і сприяння реалізації потенціалу аеродрому Білої Церкви, що передбачено розробленою Авіаційною стратегією України до 2030 року”, – цитується на сайті Мінінфраструктури радник профільного міністра Олександра Клітіна.
У повідомленні також зазначено, що команда підтримки реформ вже провела переговори про розвиток аеропорту за результатами ТЕО з компаніями Finpoint, Millenium Capital, Capital Times і керівництвом аеропорту.
ТЕО для аеропорту Білої Церкви розроблено незалежними міжнародними консультантами за програмою технічної допомоги Європейської комісії для України. Згідно з оцінкою експертів проекту ASSIST, загальна вартість першочергових інвестицій відновлення злітно-посадкової смуги і будівництва терміналу складе близько EUR 59 млн. Модернізація Білоцерківського авіаційного комплексу є пілотним проектом даної програми.
Згідно з висновками AASSIST аеропорт, враховуючи близькість до індустріального парку, може розвиватися як спеціалізований центр з транспортування вантажів, в тому числі транзитних, за умови розвитку мультимодальної логістичної платформи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас