Нацбанк оштрафував Укрсоцбанк на 30,45 млн грн — Finance.ua

Нацбанк оштрафував Укрсоцбанк на 30,45 млн грн

Фондовий ринок
987
НБУ в листопаді наклав на ПАТ “Укрсоцбанк” (Київ) штраф у розмірі 30 млн 454,928 тис. грн за фінансові операції з видачі готівкових коштів у сумі понад 1 млрд грн на підставі документів з ознаками фіктивності або взагалі без будь-яких підтверджуючих документів, повідомляється на веб-сайті НБУ.
Нацбанк також виніс банку письмове застереження, в тому числі, за порушення вимог щодо ідентифікації, верифікації та вивчення клієнтів банку – публічних осіб, їх близьких або пов’язаних з ними осіб; за забезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу; за порушення порядку зупинення фінансових операцій; за невиконання обов’язку відмовити у проведенні фінансових операцій; за порушення порядку реєстрації фінансових операцій, а також за порушення порядку подання спеціально уповноваженому органу інформації.
Крім Укрсоцбанку, НБУ також оштрафував ПАТ “Місто Банк” (Одеса) на 4,227 млн грн за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу операцій клієнтів.
Банк, зокрема, регулярно супроводжував операції з переведення в готівку коштів на суми, які у десятки разів перевищували заявлені клієнтами доходи, а також операції з переказу на рахунки юридичних осіб з ознаками фіктивності коштів з рахунку клієнта, які були отримані внаслідок операцій купівлі-продажу цінних паперів, емітенти яких фігурують в кримінальному провадженні як емітентів “сміттєвих” цінних паперів.
Крім того, Нацбанк виніс Місто Банку письмові застереження за не забезпечення виявлення фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу.
Захід впливу у вигляді письмового застереження була застосована також щодо АТ “Райффайзен Банк Аваль” (Київ). Підставою послужило невиконання обов’язку проводити первинний фінансовий моніторинг операцій, учасниками або вигодоодержувачами яких є громадські діячі, їх близькі або пов’язані з ними особи, в порядку, визначеному для клієнтів високого ризику.

Довідка finance.ua

  • UniCredit і ABH Holdings s. a. У жовтні-2016 завершили операцію з обміну активами, в рамках якої група передала холдингу 99,9% акцій Укрсоцбанку в обмін на міноритарну частку власності в ABH Holdings s.a. у розмірі 9,9%. Передбачається, що незабаром Альфа-банк і Укрсоцбанк будуть об’єднані в один банк, що працює під одним брендом.
  • В ABH Holdings s. a. входять також Альфа-банк в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії і Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також здійснюють діяльність на Кіпрі і у Великобританії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас