ЄС надав допомогу в реалізації двох проектів у зоні відчуження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС надав допомогу в реалізації двох проектів у зоні відчуження

Фондовий ринок
191
Європейський Союз у партнерстві з Державним агентством України з управління зоною відчуження завершив два проекти вартістю 1,75 млн євро.
Про це повідомили у прес-службі Представництва Європейського Союзу в Україні.
“Європейський Союз у партнерстві з ДАЗВ завершив два проекти вартістю 1,75 млн євро з підтримки введення в експлуатацію та ліцензування трьох сховищ для захоронення радіоактивних відходів, а також розробки проекту будівництва нового технологічного корпусу для переробки короткоіснуючих низькоактивних та середньоактивних відходів на комплексі виробництв «Вектор» у Чорнобильській зоні відчуження”, – йдеться у повідомленні.
Очікується, що введення в експлуатацію сховищ для захоронення радіоактивних відходів та початок будівництва технологічного корпусу відбудуться у 2019 році.
«З наданням ліцензії та введенням в експлуатацію нових об’єктів буде зроблено значний крок уперед до безпечного зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанції», – зазначила керівник проекту з боку Європейської комісії Крістіна Тормелен.
За підтримки західних та українських фахівців державне спеціалізоване підприємство «Центральне підприємство з поводження з радіоактивними відходами» працювало над підвищенням безпеки й ефективності при поводженні з усіма типами короткоіснуючих низькоактивних та середньоактивних відходів в Україні.
Ці об’єкти повністю відповідають сучасній міжнародній практиці поводження та захоронення радіоактивних відходів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас